marți, 27 martie 2012

Stilul scandinav

Un stil caracterizat de simplitate, lumina si comfort. Stilul scandinav reuseste sa imbine intr-o armonie inedita materiale modene si traditionale. Daca te-ai saturat de aspectul  rudimentar modern si sec poti opta pentru stilul scandinav ceva mai permisiv. 

In arta crearii acestui stil, sunt folosite elementele care dau senzatia de "open space", de spatiu aerisit dar in acelsi timp primitor si cald. In stilul scandinav se poate observa o simbioza acelor cinci culturi nordice care si-au adus aportul in crearea celui mai frumos decor interior. 

Lemnul este folosit in majoritatea constructiilor, fie ca este vorba de  pardoseli, parchet, mobila din lemn deschis la culoare sau piese decorative. Totusi incaperile de acest fel nu sunt aglomerate deloc, aducand mai mult spre stilul minimalist. Puritatea liniilor moderne sau clasice merg pe precizie si eleganta fara sa incarce spatiul.

Vesela scandinava prezinta forme simple fara decoratii florale de regula din portelan si faianta. Sunt abordate in schimb desenele geometrice.

Culorile dominante sunt albul stralucitor, verdele, albastrul polar sau nunate calde de crem, galben si rosu. Totul este natural si cu bun simt conferind un aspect de noblete.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu