marți, 27 martie 2012

Stilul eclectic

Cunoscut ca fiind opusul minimalistului, stilul eclectic este o combiantie a mai multor curente stilistice dar care pastreaza decorul unit printr-o logica de dispunere si potrivire. Stilul eclectic este preferat de persoanele cu simt artistic, imaginativ si creativ unde incaperile sunt incarcate si "vii". 

Pentru a crea acest decor, sunt folosite piese de mobilier de regula de aceleasi culori apartinand epocilor diferite si aduse impreuna printr-o legatura comuna. Este creat in acest fel un stil noncomformist si indraznet. In arta cromatica se merge pe crearea de contraste dar numai pentru accentuarea unor detalii importante, in ansamblul sau sunt folosite culorile neutre: crem, alb, negru si maro.

In arta decorativa sunt folosite mixturi intre materiale, de exemplu dispunerea texturilor brute in combinatie cu cele fine sau uzate. Stilul eclectic inspira o personalitate sofisticata, stilata dar si relaxata sau din contra excentrica. Un exemplu reprezentativ este stilul eclectic cu accente moderne unde se observa valorificarea unor elemente traditionale cum sunt scaunele din nuiele impletite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu