marți, 27 martie 2012

Amenajari in stil toscan

Arta amenajarii in stil toscan respecta cateva elemente: simplitate si carcater intim unde predominat este stilul rustic inspirat din natura: soare, vin, culori. Daca toate acestea iti plac, atunci inseamna ca ai ales decorul perfect. Mobilierul este de regula din lemn masiv cu linii simple si clare. Se foloseste in decoratiuni, fierul forjat in ramele pentru oglinzi sau la decorarea peretilor si elementele din mozaicuri. 

Pentru a da un plus de valoare incaperii toscane, sunt folosite piatra pentru pardoseli, vopseaua bruta in zugravirea peretilor si in culori rustice, chiar covoare inspirate din cultura turceasca sau indiana. Un element des intalnit este teracota sau placile din lut ars care dau acestui spatiu caracterul de intimitate dar in special tavanul cu grinzi rustice.

Elementul central al decoratiunii in stil toscan este insa bucataria cu toate elementele puse la vedere din care nu lipseste masa toscana inconjurata de scaune. Aici toata familia se reuneste pentru un pranz bucurandu-se de armonia vietii inspirata si din culorile folosite ca bejul cald, cremul, nunatele de galben solar si verdele pal sau albastrul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu