marți, 27 martie 2012

Feng Shui si echilibru

Arta decorarii  locuintei in stil Feng Shui este foarte importanta astazi, mai ales cand tinem seama de aspectele vietii si aspiratiile noastre. In primul rand trebuie sa ne debarasam de orice lucru de prisos, de haos si dezordine pentru a nu bloca energiile care curg in sens pozitiv. 

Astfel, una dintre cele mai importante metode de evaluare a echilibrului energetic din casa se numeste Aspiratiile Ba Gua (citit pa kua). Cu ajutorul acestora descoperim  care sunt punctele cardinale favorabile prentru activarea sau dezvoltarea anumitor aspecte ale vietii.

Nordul reprezinta in arta Feng Shui, relatiile umane si cariera. Prin pozitionarea oglinzilor sau a obiectelor cu forme diverse sau a utilizarii culorii negru in aceasta zona se activeaza acest deziderat. Sudul este reprezentat de faima si celebritate si este necesara asocierea acestei zone cu culoarea rosie. In partea de est a locuintei se afla sanatatea si familia sau prietenii apropiati. Verdele este indicat in aceasta zona precum si diverse obiecte ce reflecta lumina, chiar si constructia unui geam. Creativitatea, copii sunt aspecte Feng Shui pozitionate la Vest. Aici merg tonurile de alb si obiectele din metal. Nord-Estul prezinta zona autodezvoltarii si stiintei. Culorile indicate in acest punct sunt culorile reci, rationale: verde si albastru. Sud-Estul valorifica ceea ce inseamna succesul si bogatia. Culoarea folosita in decorarea acestei zone ar trebui sa fie mov sau lila si plantele verzi.

Si in final avem punctul de Sud-Vest unde este asociata dragostea si casnicia. Cromatica roz si obiectele romantice sunt foarte indicate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu