marți, 27 martie 2012

Stilul contemporan in arta decorarii interioare

Stilul contemporan sau modern este un stil actual cu precadere urban, adoptat in apartamente de diferite dimensiuni. Stilul contemporan este un stil caracterizat prin functionalitate si simplitate. Se merge pe mobilierul fabricat din lemn de culori inchise sau deschise cu linii simple fara sculpturi sau incarcaturi decorative. Piesele de mobilier sunt relativ mici adaptate spatiilor inguste din apartamente; au forme geometrice sau linii sinusoidale. 

Sunt preferate texturile naturale din piele sau materiale textile fara imprimeuri si motive florale. In schimb sunt acceptate modelele abstracte si printurile de animale. Stilul contemporan renunta la tot ce e de prisos spargand tiparele obisnuite. Obiectele mici dispar, la fel si culorile pastelate fiin inlocuite de cateva obiecte mari in culori deshise combinate cu metal sau sticla.

Stilul contemporan pune accent pe individulaitate, rigoare si imaginatie. Daca aceste trasaturi te definesc este foarte probabil sa iti placa un asemenea decor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu